Over ons

De drijfveren achter de Blauwe Bes Drenthe, bestaat uit een coöperatie & telers van de blauwe bessen als ook een afdeling dat gaat over de winkel, webshop, producten, pr en beleving.
Dit zijn onze boeren!

Over de coöperatie

Coöperatieve Blauwe Bes Drenthe is een samenwerking tussen de familie Bussemaker te Geesbrug, de familie IJken te Wachtum en de familie Koops te Zwinderen. In 2008 hebben de drie families de handen in een geslagen en een nieuwe coöperatie opgericht voor het verwerken van blauwe bessen. Gezamenlijk hebben ze meer dan 52 hectare aan blauwe bessen planten. Door samen te werken tillen we de ontwikkeling van klein fruit naar een hoger niveau.

De Coöperatieve Blauwe Bes Drenthe U.A. bundelt de krachten door samen te werken. Door het delen van kennis, het gebruik van een gezamenlijk machinepark en het aanbieden van één grote partij richting afnemers, zijn ze in staat om de beste kwaliteit te leveren. Bovendien maken ze efficiënt gebruik van één centrale loods voor het bewaren van hun producten.

Over de PR & Evenementen

Miriam en Monique zijn het gezicht van de winkel en webshop. Vol enthousiasme zetten ze de blauwe bes op de kaart en zijn ze volop bezig met het ontwikkelen van producten rondom hun favoriete fruit.

Naast de winkel ontwikkelen ze nieuwe creatieve concepten, o.a. de Blauwe Bes ochtendgloren wandelingen en het Blauwe Bes Borrelarrangement. Ze willen iedereen laten genieten van al het moois wat blauwe bessen en de omgeving waarin ze geteeld worden te bieden heeft!

Over de Winkel

Welkom in winkel “De Blauwe Bes”, elke zaterdag geopend tussen 10:00 en 12:00 uur. Zoekt u een leuk cadeautje met heerlijke producten, dan bent u op het juiste adres! En er zijn allerlei producten te koop gemaakt van de blauwe bessen, zoals sap, jam, saus, gedroogde- en bevroren bessen, blauwe bessen bonbons, nougat, honing van de bloesem en nog veel meer producten!

In het seizoen (vanaf begin juli tot half september) zijn er verse bessen verkrijgbaar.

De Winkel is gevestigd in Geesbrug. Coevorderstraatweg 19, 7917 PP. Voor vragen en/of informatie mail naar winkel@blauwebesdrenthe.nl

Volg ons op Instagram

Volg ons op Instagram en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen bij Blauwe Bes Drenthe! Via onze Instagram-feed delen we foto’s en updates over de oogst, speciale gebeurtenissen, winkelnieuws en nog veel meer. Mis niets en volg ons vandaag nog!