Leerlingen De Wegwijzer in Geesbrug verrast met blauwe bessen

15 juni 2020 GEESBRUG – Omdat de maatregelen omtrent het coronavirus ook invloed hebben op de blauwe bessensector, heeft het nationaal telerscollectief Simply the Bes de campagne ‘Blauw voor jou’ in het leven geroepen. Telers schenken vier dagen in het seizoen Nederlandse blauwe bessen aan een specifieke maatschappelijke doelgroep.

Roel Koops & Renco Bussenmaker

Er werd maandag gestart met het thema onderwijs. De leerlingen van basisschool De Wegwijzer in Geesbrug mochten vandaag blauwe bessen in ontvangst nemen. Telers van Blauwe Bes Drenthe deelden namens Simply the Bes aan ruim 75 leerlingen en enkele leerkrachten blauwe bessen uit.

Verrassen

De telers wilden de leerlingen en leerkrachten van De Wegwijzer graag verrassen. „Het onderwijs heeft een moeilijke tijd achter de rug. Scholen gesloten, lessen op afstand en thuiswerken. Wij vinden het knap hoe De Wegwijzer daarmee is omgegaan en wilden de leerlingen en leraren daarom een hart onder de riem steken”, zegt teler Renco Bussemaker. „Tegelijkertijd creëren we bewustwording over het consumeren van Nederlandse producten in het seizoen en laten we de jeugd kennismaken met dit gezonde en lekkere product.”

School de Wegwijzer en het uitdelen van de blauwe bessen
School de Wegwijzer en het uitdelen van de blauwe bessen