- Gemakkelijk
- 45 min
Ingrediënten
10 puntjes
VOOR DE boterkoek
- 250 gram boter
- 250 gram bloem
- 250 gram suiker
- 2 eieren
- 150 gram ongebrande gemende notenmix
- 70 gram gedroogde blauwe bessen
- Bakblik 24 cm
Bereidingswijze
Heteluchtoven voorverwarmen op 160 °C en vet het bakblik in.
Doe de bloem, boter, suiker en 1 ei in een kop en mix dit tot een stevige deegbal. Mix op een gemiddelde stand, ongeveer 10 min. Druk de deeg in het bakblik.
Verdeel de noten en de gedroogde bessen over het deeg en druk deze goed aan.
Klop het 2de ei los en smeer de Bessen-Noten-Boterkoek in.
Bak de koek nu gaar in 30 a 35 minuten. Is de koek mooi goudbruin, dan is hij klaar.
Laat de koek volledig afkoelen voordat deze gesneden wordt.