Avocadomousse met blauwe bessen

Voorgerecht voor 4 personen

  • Ingeredienten
    • 100 gram blauwe bessen
    • 1 sjalotje
    • 2 rijpe avocado’s
    • 1 eetl.
    • citroensap1 eetl.
    • fijngehakte peterseliezout

Voorbereiden:
Snijd het gepelde sjalotje heel fijn. Snijd de avocado in de lengte tot aan de pit door. Draai de helften los van elkaar. Verwijder de pitten. Schep het vruchtvlees uit de schillen en prak het met een vork zeer fijn.

Bereiden:
Meng het citroensap, de gesnipperde ui en de peterselie door de avocado. Voeg evt. wat zout toe. Verdeel de avocadomousse over vier schaaltjes en garneer met blauwe bessen. Serveer er warme toast bij.

Variatie:
Roer 2 eetlepels fijngehakte gekookte ham door het avocadomengsel. Vul amuselepels met het avocadomengsel en garneer dit hapje met blauwe bessen.