Drentse smultaart

Ingredienten:

–          Zelfrijzend bakmeel (300 gr)

–          1 Ei

–          Witte basterdsuiker (160 gram)

–          Boter (200 gram)

–          Slagroom (250 ml)

–          BLAUWE BESSEN JAM (±200 gr.)

–          Custard pudding of banketbakkersroom

–          Water

–          poedersuiker

–          Verse bessen 250 gram(kan ook  diepvriesbessen)

Hoe maak je deze heerlijke taart?

Je kan de bodem al van te voren maken en later de vulling erin doen. Deze maak je van zelfrijzend bakmeel. De eerste dag is deze stevig. Maar na een dag is deze perfect.

Vet het (vlaai) bakblik in en bestrooi deze vervolgens ruim met meel. Volg dan het recept van het zelfrijzend bakmeel pak.

Doe deze 20 min in de oven op 180 graden. Laat deze afkoelen en schud hem vervolgens voorzichtig uit het bakblik.

Banketbakkersroom maken of custard pudding. Deze uitsmeren over de bodem.

Klop vervolgens de slagroom (zonder suiker erdoor) tot een dikke substantie. Klopt vervolgens kort twee eetlepels  jam door de room. Vul de bodem met deze blauwe bessen room. Doe de blauwe bessen met wat poedersuiker in een steelpannetje, even aan de kook brengen. Deze bessen laten afkoelen en later verdelen over de room. Nu tijd om te genieten van een heerlijk stukje blauwe smultaart!