Blauwe Bessen pannenkoekjes

Ingrediënten:

  • 150 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 50 gram roomboter
  • 200 ml karnemelk
  • 150 gram blauwe bessen
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 ei
  • mespunt zout

Bereiden:
Smelt 25 gram roomboter in een steelpan. Klop 200 ml karnemelk, de gesmolten boter, 2 eetlepels suiker, 1 ei en een mespunt zout in een kom los. Klop er 150 gram gezeefd zelfrijzend bakmeel door. Voeg 150 gram blauwe bessen toe.
Verhit nog 25 gram roomboter in een koekenpan en schep er 4 flinke eetlepels beslag in, zodat je 4 pannenkoekjes hebt. Bak ze in 4 minuten goudbruin en gaar. Keer ze halverwege. Doe hetzelfde met de rest van het beslag. Erg lekker met een paar eetlepels honing.