De succesvolle Open Dag van 3 juli 2010

Op 3 juli 2010 werd het Blauwe Bessen bedrijf officieel geopend. Ook werd op deze feestelijke en zonnige dag de officiele aftrap gegeven voor het Nederlandse blauwe bessen seizoen. Op deze open dag waren stands aanwezig en konden de vele bezoekers de teelt, oogst, sortering en bewaring van nabij volgen.
Zo kon je een boeiende rondleiding over het land genieten en waren er voor kinderen vele activiteiten te doen. Je kon heerlijke blauwe-bes-gerechten proeven gemaakt door TV-kok Matthijs Vrieze en speelde er de Jazz Orchestra uit Emmen.

De burgemeester Bert Bouwmeester van Coevorden hield een openingstoespraak.

De eerste bessen over de nieuwe sorteermachine.
➜ meer foto’s open dag

Kleurplatenwedstrijd
De winnaars in de drie leeftijdscategorieen zijn bekend. De prijswinnaars hebben hun prijzenpakket van de Drentse coöperatie Blauwe Bes in ontvangst mogen nemen.
De prijzen zijn richting Dalen, Geesbrug, Gees, en Nieuwlande gegaan. Michelle, Lisanne, Owen, Anne, Martijn, Rik, Tirza, Elise en Ruben nogmaals gefeliciteerd. Veel plezier met het cadeau.

De volgende standhouders waren er vertegenwoordigd op 3 juli:
➜ standhouders

Een gedeelte van de opbrengst van de activiteiten van 3 juli gaat naar het goede doel, namelijk Kinderen Kankervrij. Binnenkort wordt er officieel een cheque overhandigd aan KIKA.
➜ www.kika.nl

De organisatie verliep in samenwerking met Junior Kamer ´t Hooghe Veen.


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.